Steun ons en help Nederland vooruit

Jan Wibbelink

Kandidaat Raadslid

71 jaar

Haaksbergen

Mijn naam is Jan Wibbelink (68). Samen met mijn vrouw woon ik in Haaksbergen, aan de Els.

Tijdens mijn arbeidzame leven heb ik 25 jaar in de verslavingszorg gewerkt, regio Achterhoek. Daarna ben ik bij Saxion Enschede docent en opleidingscoördinator geweest van de opleiding Maatschappelijk Werk. Tegenwoordig ben ik gepensioneerd. Heel af en toe geef ik nog trainingen op het gebied van hulpverlening.

In het verleden heb ik mij vele jaren op verschillende terreinen als vrijwilliger ingezet voor de Haaksbergse gemeenschap. Onder meer als voorzitter van de plaatselijke Anbo-afdeling, als lid van de eerste Wmo-raad en als lid van de Seniorenraad. Verder heb ik jarenlang radioprogramma’s mogen verzorgen voor Sternet en was ik bestuurslid van VV Haaksbergen. Samen met mijn vrouw behoorde ik tot de initiatienemers voor de oprichting van de Montessorischool.

D66 heeft de afgelopen vier jaar goed werk gedaan voor de inwoners van Haaksbergen. Mede door deelname aan het college van B & W en dankzij de inzet van de fractie.  Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan het voortzetten van deze goede weg. Het raadslidmaatschap is daarvoor de ideale plek. Mijn interessepunten zijn: het leefbaar maken van ons dorpscentrum, aandacht voor de middenstand, zorg en wonen.