Steun ons en help Nederland vooruit

Gert-Jan Vonkeman

Fractievoorzitter

54 jaar

Haaksbergen

 

Mijn naam is Gert-Jan Vonkeman, 50 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Als zelfstandig ondernemer heb ik een bureau voor arbeidsdeskundig en sociaalbedrijfskundig advies. Namens D66 ben ik fractievoorzitter en lijsttrekker.

Op de middelbare school wekte het vak maatschappijleer mijn belangstelling voor politiek. Daarna ben ik de politiek blijven volgen. Begin jaren negentig, na het afronden van mijn studie, heb ik me aangesloten bij D66. De gemeentelijke politiek heeft mijn bijzondere aandacht. Politieke besluiten hebben immers veel invloed op inwoners. Al jaren ben ik actief in de politiek, onder andere als:

  • bestuursvoorzitter D66 Berkelland (en daarvoor D66 Neede)
  • burgerlid commissie Samenleving 2006-2010
  • bestuursvoorzitter D66 Haaksbergen
  • raadslid sinds 2014

Het realiseren van de ‘Visie Haaksbergen 2030’ is wat mij betreft het belangrijkste thema de komende jaren, mede omdat dit door samenwerking met inwoners, ondernemers, wijkraden en sportbestuurders tot stand is gekomen. In deze visie worden zes ambities benoemd:

  1. bruisende dorpstad met een hoog niveau aan voorzieningen
  2. bestendigen van de sociale verbondenheid met aandacht voor alle leeftijden
  3. inzetten op ruimtelijke samenhang en verbinding met de kerkdorpen
  4. koesteren van het natuurschoon
  5. bereiken van maximale duurzaamheid en circulaire economie
  6. intensieve samenwerking met de regio vanuit een krachtige samenleving

Om bovengenoemde ambities waar te maken is samenwerking nodig met onze partners, de dertien andere Twentse gemeenten. Het wordt tijd dat alle betrokken gemeenten achter de realisatie van de ‘Agenda voor Twente’ gaan staan.

tel. 053-5721143