Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 februari 2015

D66 Europarlementariër bezoekt vrijdag 13 februari Overijssel

 D66 Europarlementariër bezoekt vrijdag 13 februari Overijssel

 Aanstaande vrijdag 13 februari 2015 bezoekt D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg samen met de Overijsselse D66-lijsttrekker Margreet Overmeen de gemeenten Raalte en Haaksbergen. Dit bezoek staat in het teken van grenzeloos werken en duurzame economische groei voor Overijssel.

Grenzeloos werken en ondernemen

Acht procent van de Overijsselaars is momenteel werkloos, cijfers die in Twente soms nog hoger liggen. Terwijl er net over de grens in Duitsland volop vacatures zijn. Duitsland is daarnaast voor veel Nederlandse ondernemingen een interessante afzetmarkt. Matthijs van Miltenburg, in het Europees Parlement verantwoordelijk voor regionale economische ontwikkeling, zal daarom in Raalte en Haaksbergen in gesprek gaan met ondernemers die grensoverschrijdend opereren.

Van Miltenburg: “D66 wil in Europa het werken en ondernemen over de grens makkelijker maken. Dit is vooral voor Overijssel als grensregio van essentieel belang: Ik ga daarom graag in gesprek met werknemers en ondernemers om te horen wat er beter kan.”

De D66-politici bezoeken MAAN Group in Raalte, een bedrijf in lijmverbindingen dat veel Research & Development verricht en zaken over de grens doet. In Haaksbergen wordt Unipro bezocht, een producent in vloersystemen die is gehuisvest in de groenste fabriek van Nederland. Unipro is onderdeel van een Duits concern.

Margreet Overmeen, lijsttrekker D66 Overijssel: “De provincie Overijssel heeft een belangrijke rol in het stimuleren van de regionale economie. Momenteel is er veel werkloosheid in Overijssel, maar zijn er onvervulde vacatures in Duitsland. Overijssel moet over haar grenzen heen kijken. Drempels wegnemen om grenzeloos te werken en ondernemen is topprioriteit voor D66 in Overijssel”.

Politiek café

Afsluitend vindt een politiek café plaats bij de Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Daar zal Van Miltenburg samen met de Overijsselse D66-lijstrekker Margreet Overmeen spreken over versterking van de economie in Overijssel en de rol daarbij van Europa. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn en in gesprek te gaan met de twee D66 politici.

 

Programma:

 Locatie 1
MAAN Group Raalte
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Aanvang: 10:30

Locatie 2
Unipro Haaksbergen
Bouwstraat 18
7483 PA Haaksbergen
Aanvang: 15:00

Locatie 3
Politiek Café in voormalige Goederenloods MBS
Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen
Stationsstraat 3
7481 JA Haaksbergen
Aanvang: 17:00