Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 oktober 2014

Raadsinformatiebijeenkomst 15 oktober

Gisteravond heeft D66 veel vragen gesteld tijdens de raadsinformatiebijeenkomst over het monstertruckdrama. Voor D66 is het belangrijk dat de nazorg voor alle getroffenen goed op gang komt. Daarnaast moet er grondig onderzoek plaatsvinden naar de procedure van de vergunningaanvraag om evenementen in de toekomst veiliger te maken.

Medeleven
Allereerst leven wij mee met alle getroffenen van het monstertruckdrama op zondag 28 september. Ons respect gaat uit naar de nabestaanden van de 3 overleden slachtoffers. Verder leven wij mee met de gewonden, geliefden en andere betrokkenen. In het bijzonder staan we stil bij de 5 gewonden die nog steeds in de verschillende ziekenhuizen verblijven.

Noodfonds
Een goede nazorg vindt D66 heel belangrijk. Daarom hebben wij gister het college bevraagd over de mogelijkheden van een noodfonds voor getroffenen die in financiƫle moeilijkheden komen als gevolg van het monstertruckdrama. Wij vinden dat de gemeente soepel moet omgaan met aanvragen voor financiƫle steun. Voor ons is dit een teken van meeleven met de getroffenen.

Vergunning
Na de informatiebijeenkomst van gisteravond 15 oktober zijn veel vragen omtrent de verstrekking van de vergunning voor de stunt met de monstertruck onbeantwoord gebleven. Wij begrijpen de uitleg van de burgemeester waarom hij nu niet in staat is om extra informatie te geven. Wel vragen wij het college om duidelijkheid over wanneer welke informatie vrijgegeven kan worden. Niet alleen richting raad, maar vooral richting alle getroffenen. D66 zal zorgen dat de informatievraag op de agenda blijft staan totdat alle vragen beantwoord zijn.

De gestelde vragen van gisteren zijn te vinden onder de publicaties.